Al. Krakowska 66, 05-090 Raszyn Falenty Nowe, ul. Róży 5, 05-090 Raszyn 22 720 53 21 / 22 720 12 88 biuro@polskaroza.pl English/Deutsch

Mięso z owocami dzikiej róży i curry

06 maj, 2016

Składniki:

  • 30 dag chudego mięsa wieprzowego (szynka pokrojona w paski lub w kostkę)
  • 15 g mąki
  • sól, pieprz
  • 2 cebule
  • 200 g konfitur lub świeżych owoców róż
  • 1 jabłko
  • 1 duża łyżka rodzynek
    1 łyżka curry
    40 g masła
    300 ml bulionu
    2 duże łyżki wiórków kokosowych

 

Przygotowanie:

Pokrojone mięso obtoczyć w mące, dodać sól i pieprz. Cebulę i jabłko oczyścić i posiekać. W garnku rozpuścić masło, dodać curry i posiekane owoce róży, zeszklić cebulę i jabłko. Dodać mięso, rodzynki, wiórki kokosowe, wlać bulion. Przykryć pokrywką i dusić około 15 min. Podawać z ryżem.

(Źródło: www.oczarjk.pl)